DGNEWS.EU

Кметът и областния управител гости на церемонията за Европредседателството

Кметът и областния управител гости на церемонията за Европредседателството
Jan 11
11:21 2018

Кметът на община Димитровград Иво Димов и областният управител на Хасково Станислав Дечев ще присъстват на официалната церемония по откриването на Българското председателството на Съвета на ЕС, съобщиха от двете администрации.

Събитието и тържествения концерт ще се състои тази вечер в Народен театър "Иван Вазов”. Химнът на Република България ще бъде изпълнен от Детския хор на Българското национално радио. Очакват се встъпителни речи от министъра за Българското председателство Лиляна Павлова, от президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателя на Република България Бойко Борисов. 

В културната програма на едночасовата церемония са включени изпълнения на камерния ансамбъл „Йоан Кукузел-Ангелогласният”, вокалната акапелна формация „Ева Квартет”, Стоян Янкулов и ансамбъл „Чинари”, Националния фолклорен ансамбъл „Българе”, инструменталната формация „Булгара” и Крис и Велин.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?