DGNEWS.EU

Кмет и съветници започват дискусии по проектобюджета за 2018 г.

Кмет и съветници започват дискусии по проектобюджета за 2018 г.
Jan 10
16:08 2018

Проектобюджетът на община Димитровград за 2018 г. е готов. Още тази седмица окончателният му вид заедно с доклада към него ще бъде предоставен на общинските съветници. Това съобщи днес кметът Иво Димов. В събота проектът на тазгодишната  финансова рамка ще бъде подробно представен от финансовата дирекция пред местните парламентаристи. Същият ден ще се проведат и обсъждания между градоначалника и съветниците по параметрите му.

Следващата седмица проектът влиза за обсъждане и в десетте постоянни комисии към Общинския съвет. „Надявам се дискусиите да минат гладко, съветниците да подкрепят рамката, за да може последния четвъртък на месеца бюджета да бъде приет, и да започнем изпълнение на дейностите”, коментира Димов.

Проектът на финансовата рамка за тази година бе обсъждат публично на 21 декември. Той претърпя промяна след като преди Коледа изненадващо Министерски съвет отпусна  допълнителни средства за общината. Средствата бяха 1,5 млн. лв. за ремонта на зеленчуковия „Бабин” пазар и за Кризисния център за жертви на домашно насилие.

По повод функционирането на последния, днес градоначалникът съобщи, че общината има намерение да възложи грижите за центъра на неправителствена организация чрез обществена процедура. Общината ще трябва да осигури на потребителите на кризисния център възможност да ползват външния асансьор на Дневния център за възрастни с увреждания, който се намира в същата сграда. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?