DGNEWS.EU

Новата система за улично осветление ще засича крадците на ток

Новата система за улично осветление ще засича крадците на ток
Jan 08
15:45 2018

Новата интелигентна система за улично осветление, която от общината възнамеряват да внедрят тази година в Димитровград, ще засича и кражби на ток. Това ще стане възможно благодарение на 24-часово постоянно наблюдение и мониторинг на осветлението, което системата ще осъществява през таблата си за управление. Контролери ще отчитат по електронен път потреблението на ток и ако някой се върже нерегламентирано към даден стълб, системата ще го отчита на момента. По този начин екипите ще могат да реагират и ще могат да извършат незабавна проверка на място.

„Възможно е да излязат доста интересни неща като тръгнем да внедряваме системата за управление”, коментира кметът Иво Димов. Според него на много места в момента има злоупотреби с тока, които обаче е трудно да се установят заради действащата стара система. Само в града има над 2700 стълба с осветителни тела, допълни кметът. Той подчерта, че инвестицията по внедряването на новата системата и LED осветление ще се възвърне за по-малко от 4 години. Спестените средства от нововъведението ще могат да се покриват лихвите и главницата по заема от 1 млн. лв., с който тя ще се изгражда.

Във връзка със случаи на светещи през деня лампи на уличното осветление, от общината коментираха, че това става когато екипите работят по отстраняване на аварии или подмяна на осветителни тела.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?