DGNEWS.EU

Депутатът Виолета Желева отчете работата си в парламента

Депутатът Виолета Желева отчете работата си в парламента
Jan 08
15:00 2018

Дейността си в Народното събрание и тази на парламентарната си група, отчете на брифинг в Димитровград днес народният представител от „БСП за България” Виолета Желева. „Годината бе доста динамична и интересна, но въпреки многото политически събития не се отклонихме от поетите ангажименти. За съжаление много малко от нашите предложения не бяха приети от мнозинството в парламентарната зала. Мотивите за отхвърлянето в повечето случаи бе, че предложенията ни не са добре оформени, но по мое мнение това е целенасочена политика спрямо опозицията”, коментира Виолета Желева. Излъчената от Димитровград и хасковски избирателен район депутатка съобщи, че конструирането на 44-ото Народно събрание до началото на декември, парламентарната група на „БСП за България” е внесла 30 законопроекта, защитаващи правата на работници, малък и среден бизнес, хора с увреждания, пенсионери, производители и млади семейства. Левицата е имала 41 изказвания и декларации, задала е 651 въпроса и 48 питания.

От влизането й в парламента през април до декември 2017 година, Виолета Желева е участвала в 22 заседания на комисията по труда социалната и демографска политика, на която е член. Тя е съвносител на 5 законопроекта, 8 законопроекта на решения и три предложения към законопроекти на второ четене. В рамките на парламентарния контрол депутатката е отправила 14 въпроса и едно питане, 5 от които са били от парламентарната трибуна. Други 5 тя е поставил писмено, а останалите е задала съвместно с други народни представители. За този период Желева е организирала 7 приемни с граждани в Димитровград, Меричлери, Скобелево, Горски извор, Хасково и Минерални бани, и е участвала в още толкова, организирани от различни институции и организации.

Сред проблемите, с които се е ангажирала като депутат е било наложителният ремонт на пътя между селата Върбица и Скобелево. „Въпреки даденото от управляващите обещание, че до края на 2017 г. ще бъде обявена обществена поръчка, за да може през тази година отсечката да бъде ремонтирана, това не е направено”, коментира Виолета Желева. Тя заяви, че ще държи отговорни за решаването на този проблем областният управител на Хасково, кметът на община Димитровград и регионалният министър, за да може проблемът да бъде решен.

Постоянното полицейско присъствие в град Меричлери е друг важен въпрос, който Желева е поставила през досегашната си работа в парламента. В резултат на действията на депутатката бяха отпуснати 3 допълнителни щатни бройки на полицейското управление в Димитровград, което отговаря за сигурността на жителите на Меричлери. Като член на социалната комисия, тя е лобирала за подобряване на условията на труд и повишаване на възнагражденията на социалните работници; проблемите на хората с увреждания и получаването им на помощни средства предписани от ТЕЛК и ЛКК; увеличението на помощите за отглеждане на дете от 1 до 2 години, и др.  

На брифинга Виолета Желева потвърди, че на 17 януари опозицията ще внесе вот на недоверие към правителството по темата за корупцията. На въпрос на dgnews.eu дали ще правят разкрития за корупционни практики на местно ниво, депутатката заяви че е готова да огласи всеки случай, стига да й бъдат представени доказателства за това. В началото на пресконференцията Виолета Желева отправи към всички свои съграждани пожелания за здраве и за една по-добра 2018 година с мир, любов и разбирателство в семействата им. На срещата с медиите присъстваха председателят на общинската организация Койчо Николов и общинският съветник Тодор Тодоров.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?