DGNEWS.EU

Отпускат над милион лева за социалните дейности на община Димитровград

Отпускат над милион лева за социалните дейности на община Димитровград
Jan 05
15:17 2018

Общо 1 146 002 лв. ще получи община Димитровград за социалните услуги, подпомагане и грижи от държавния бюджет за 2018 година, съобщиха от кметската администрация. За функционирането на Кризисния център, са заделени 91 800 лв. Средствата са предвидени в делегираните от държавата дейности по решение на Министерски съвет. Това на практика разширява периметъра от социални услуги, които община Димитровград предлага, коментираха от общината. Сумата е спасителна за функционирането на центъра, който в момента се грижи за 10 жертви на домашно насилие.  

Община Димитровград развива 10 социални услуги - Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за възрастни хора с увреждания, Социално предприятие, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи "Дъга", Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост, Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Център за обществена подкрепа, Домашен социален патронаж, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и клубове за хора от третата възраст, хора в неравностойно положение и специални потребности.

Освен тях към момента в общината се реализират и 6 проекта: Приемна грижа, Топъл обяд, Център за интегрирани услуги - личен асистент, социален асистент и домашен помощник, Център за комплексни услуги, Център за ранна интервенция на уврежданията от 0-3 г. и Обществена трапезария. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?