DGNEWS.EU

„Благоустрояване” с най-голям бюджет от общинските предприятия

„Благоустрояване” с най-голям бюджет от общинските предприятия
Jan 05
14:54 2018

ОП „Благоустрояване” се очертава с най-голям бюджет за тази година от шестте общински предприятия в Димитровград. Проектът на финансова рамка за 2018 г. предвижда предприятието да харчи финансов ресурс от 1 569 000 лв. През миналата година „Благоустрояване” бе оборудвано с нов багер и вишка, които общината закупи за нуждите му. Общинските съветници одобриха и допълнения в устройствения му правилник, които позволиха предприятието да разшири обхвата на строително-ремонтните си дейности. Така то започна да произвежда повече бетонови изделия, както и да предлага повече услуги в областта на транспорта и тежката механизация. Това наложи през 2017 г. предприятието да увеличи персонала си до 46 души като назначи допълнително петима работници.

С близо три пъти по-малко средства от „Благоустрояване” ще разполага общинското предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“ - 588 000 лв. и общинските пазари - 538 000 лв. На бюджет от 383 000 лв. ще разчита пък ОП "Траурен обреден дом", който се грижи и поддържа гробищните паркове.

Общинското предприятие „Детски и младежки център” ще трябва да се вмести в бюджет от 217 000 лв. На най-малък бюджет от 150 000 лв. за годината ще разчита общинското предприятие Обществена пералня. Създаденото по проект предприятие обслужва социалните и детските заведения в общината, и отделно предлага услуги на хотели, ресторанти и граждани като изпране, гладене и безплатен транспорт.

Публичното обсъждане на проекто-бюджета за 2018 г. на община Димитровград се състоя на 21 декември. Финансовата рамка за тази година е определена на 35 423 574 лв., което с близо 2 млн. лв. по-малко от миналогодишната. Предстои нейното обсъждане и приеме в Общинския съвет. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?