DGNEWS.EU

Декларираме от днес приходите си от 2017 година

Декларираме от днес приходите си от 2017 година
Jan 02
11:52 2018

500 лева данъци по-малко можем да платим, ако подадем онлайн данъчната си декларация за доходи, получени през предходната година. Кампанията за обявяване на доходите от 2017 година започва от днес, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите е до 30 април тази година.

От НАП напомнят, че най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офис на НАП.

Освен това, ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018-та, физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лева. Точно тук е новият момент в сравнение с миналогодишната данъчна кампания, тъй като тогава, за да спестим част от данъците си срокът за подаване на документите бе края на месец март. Допълнително условие е лицата да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 година.

Формуляри за деклариране на доходите могат да бъдат намерени в електронната страница на НАП на интернет адрес www.nap.bg , а също и на място в офиса на Агенцията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?