DGNEWS.EU

Творците на Димитровград изпращат 2017-а с изложба и купон

Творците на Димитровград изпращат 2017-а с изложба и купон
Dec 22
15:17 2017

С откриване на изложба базар и с традиционната вечер на свещи дейците на културата в Димитровград изпратиха 2017 година. Над 70 произведения на изкуството подредиха 21 димитровградските автори в изложбена зала „Асен Крайшников” завчера. В изложбата са представени живопис, иконопис, дърворезба, акварел, графика, приложно изкуство, бижута и др. За първи път свои творби показаха младите дарования от школата по керамика към Детски и младежки център Ивон Качарова и Кристина Ганева, които получиха членски карти за местното дружество на художниците. Откупки могат да се правят до 5 януари.

След откриване на изложбата празникът се пренесе в кафето на Клуба на дейците на културата. Вечерта започна с коледари, които благословиха за здраве и берекет през новата година стопаните и гостите. Председателят на КДК и на комисията по култура в местния парламент Гроздан Грозев пожела на всички творци повече вдъхновение и успехи през новата година. Димитровградчани могат да разгледат изложбата-базар и да закупят творба, когато ще остане отворена за посещение.

Празникът уважиха зам.-председателят на Общински съвет Димитровград Юлиян Семерджиев, както гости и творци от съседно Хасково, сред които бяха скулпторът Иван Парасков и известната със своето меценатство Мария Банева. Хай-дамата, която е известна благодетелка получи грамота за дългогодишната си подкрепа към творците. През последните 12 години тя организира летни пленери в един от черноморските ни курорти, на които е посрещала десетки художници и музиканти от Димитровград и Хасково. Тя често гостува на различни културни събития провеждащи се в Димитровград.  

Коледната вечер бе изпълнена с изпълнения на димитровградския музикант Диян Дончев за които той полечи специални благодраности от секретаря на КДК Анелия Радева. Специална презентация от културни събития и творци бе излъчена по време на тържеството.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?