DGNEWS.EU

Обявяват конкурси за управители на МБАЛ и Медицинския център

Обявяват конкурси за управители на МБАЛ и Медицинския център
Dec 21
13:55 2017

Провеждането на конкурси за управители на МБАЛ "Св.Екатерина" и Медицински център Димитровград одобри на днешното си заседание Общинският съвет. Обявяваното на процедурите е поради изтичане договорите на настоящите управители д-р Матей Матеев и д-р Елисавета Стефанова.

Местният парламент промени първоначалните срокове и реши документи за двата конкурса да се подават в деловодството на общината до 16 февруари догодина. Разглеждането на документите за шеф на центъра ще е на 19 февруари 2018 г., а конкурсът за управител на болницата на 22 февруари.  

ОбС избра още свои представители в комисиите, които ще пресяват кандидатурите. За председател бе избран адвокат Коста Костов, а за секретар магистърът по медицина Донка Велчева. В състава влязоха още съветниците Димитър Петров и Стефан Димитров. Петият член на комисията ще е представител на РЗИ-Хасково.

Договорът с бъдещия шеф на болницата ще е за 3 години, а този с управителя на Медицински център Димитровград за 4 години. Изборът на управител на лечебното заведение се провежда по наредба на Министерски съвет, а този центъра по общинска наредба, стана ясно на сесията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?