DGNEWS.EU

Осигуриха втория милиард за националната програма по санирането

Осигуриха втория милиард за националната програма по санирането
Dec 20
13:26 2017

Правителството одобри втория милиард за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Отпуснатият 1 млрд.лв. са допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2017 г.

Тези средства са до размера на одобрените за изпълнение на програмата и са предназначени за изплащане на задълженията по чл. 2, ал. 6 от ПМС 18/2015 г. С това министерството превежда към Българската банка за развитие дължимите суми по изпълнението на програмата, съобщиха от правителствения пресцентър.

Вторият милиард за финансиране на програмата бе одобрен с решение на 43-ото Народното събрание на 18 януари 2017 г. Чрез изпълнението на програмата за първи път в България има ясна политическа воля за мащабно финансиране на мерките за енергийна ефективност в жилищния сграден фонд, тъй като този сегмент изостана значително по нива на енергийна ефективност в сравнение със сградите за обществено обслужване, уточняват от правителствения сайт.

Припомняме, че в първия етап на програмата за  саниране в Димитровград бяха одобрени общо 26 блока, като първия бе готов в края на 2015 г. Други 150 блока все още чакат програмата да продължи.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?