DGNEWS.EU

Отличиха земеделци от Димитровград и областта на коледен бал

Отличиха земеделци от Димитровград и областта на коледен бал
Dec 20
09:40 2017

За поредна година „Бал на земеделеца“ събра над 150 гости – земеделски производители и животновъди от регион Димитровград, представители на институции и аграрните университети в България. Събитието по повод предстоящите коледни и новогодишни празници се състоя в ресторант „Gold Label” в чест на ангажираните в сектор „Земеделие“.

Компетентно жури определи и отличи със специални грамоти част от гостите. Заместник-ректора по научната дейност на Аграрен университет Пловдив проф. Красимир Иванов присъди призът „Доайен в областта на земеделието“ на Танка Тенева, председател на СКС „Раковски“ - Димитровград. Деканът на Аграрен факултет на „Тракийски университет“ - Стара Загора Димитър Панайотов връчи наградата за „Проспериращ животновъд“ на Антон Тончев от с. Голямо Асеново. Изпълнителният директор на „Неохим“ Димитър Димитров отличи „Активна земеделска кооперация“, като грамота от него получи Христо Богданов, председател на ЧЗПК „Марийно“. Бившият земеделски министър проф. Димитър Греков, присъди „Успешен земеделски производител“ на Валентин Тонев, „Агро ВДТ“ - с. Узунджово. 

Приветствия към присъстващите отправиха председателят на Съвета на директорите на „Евро Ферт“ АД Стефан Димитров и изпълнителния директор на компанията Петър Томов. Те пожелаха следващата земеделска година да бъде по-богата, а препятствията по пътя им по-малко.

В забавната програма, подготвена от домакините, пяха Ева от „Фамилия Тоника“, Краси и Вили Гюлмезови от дует „Шик“, както и Цвети Радойчева, които буквално взривиха публиката със своите песни. Танцов ансамбъл „Китна Тракия“ също се включи със е прекрасни танцови изпълнения.

За нас, земеделците са партньори и в тази връзка се чувстваме длъжни да ги предупредим, че след Нова година се очаква поскъпване на цената на азотните торове. Това важи особено за амониевия нитрат, който е най-евтиният и ефективен тор на българския пазар, обяви Стефан Димитров.

От януари се очаква повишаване на търсенето, което наред с поскъпването на природния газ, е причина за предстоящото увеличение. Предвидливите земеделски производители се запасяват с необходимите им количества торове за предстоящото пролетно подхранване още след Ивановден, коментира още Димитров. Неговите думи потвърждават и експертите, които определят януари, като един от най-подходящите месеци за покупка на амониев нитрат. 

3 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?