DGNEWS.EU

Борбата в Димитровград с обещаващо ново поколение състезатели

Борбата в Димитровград с обещаващо ново поколение състезатели
Дилян Господинов със златния медал от турнира "Еню Вълчев"
Dec 12
14:09 2017

Ново обещаващо поколение състезатели подготвя спортния клуб по борба в Димитровград. Това показа успешното представяне и спечелената отборна титла от клуба в международния турнир за деца „Еню Вълчев” в събота. В надпреварата възпитаниците на треньора Салим Салим завоюваха общо 8 медала и отново доказаха класата си в свободния стил. В актива си СКБ „Димитровград” прибави три златни, два сребърни и три бронзови отличия.

Сред златните медалисти е 13-годишният Делян Господинов, който в схватките надви съперниците си от Гърция, Турция и България, в тежката категория 73 кг. Освен него шампиони станаха Иван Кайряк /32 кг, подготвителна група/ и Денис Салим /37 кг/, който бе отличен с купата „Еню Вълчев“ в турнира. Сребърни медали завоюваха Александър Тулба /59 кг/ и Иван Иванов /73 кг/, а бронзови - Стефан Гочев /32 кг, подготвителна група/, Даниел Станимиров /57 кг, подготвителна група/ и Владимир Мандалов /30 кг/.

Международният турнир „Еню Вълчев” бе оспорван заради силната конкуренция и всички излязохме на тепиха за победа, сподели пред dgnews.eu шампионът Делян Господинов. Това е трета шампионска титла, който ученикът от СУ „Любен Каравелов” печели през 2017 г. Другите два златни медала е завоювал в държавните първенства през годината. Дилян тренира борба от 3 години в клуба. Харесва ми защото показвам силата си. Тренировките са тежки, но на мен ми харесва, защото всички в клуба сме приятели. Шампионската си титла той отдава на силната си мотивация, постоянство и отдаденост в тренировките. Мечтата на 13-годишния борец е да се състезава за България на европейски и световни първенства като други свои съотборници.

Тази седмица Дилян и още 9 състезатели на СКБ „Димитровград” заминават за състезание в Турция. Съставът от деца и момчета, определен от треньора Салим Салим, ще участва на турнир в Бурса.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?