DGNEWS.EU

КинеДок представя филм за поколенията в библиотеката

КинеДок представя филм за поколенията в библиотеката
Dec 11
12:48 2017

Норвежкият документален филм „Лунна разходка с дядо ми” е поредното заглавие от програмата на КинеДок, което димитровградчани ще могат да гледат като част от инициативата „Документално киночасие”. Документалната лента ще бъде представена утре, 12 декември, от 17:00 часа в голямата читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев”. 

„Лунна разходка с дядо ми” е филм за образа ни пред поколенията и за това какво бихме искали да завещаем от живота, който живеем. Дядото на Дейвид - Каре, винаги е бил безстрашен приключенец, изобретател със страхотни идеи, колекционер на спомени, но и герой от детството на Дейвид и негово вдъхновение като режисьор и фотограф.

Когато дядото е диагностициран с деменция, внукът му започва да се страхува, че съвместните им спомени ще се заличат. Но възрастният мъж не е готов да се примири със съдбата си и вдъхновява Дейвид да продължи да търси нови приключения и преживявания, които после да си спомня. „Лунна разходка с дядо ми“ е топъл и хумористичен филм, игрива рефлексия, заснета в продължение на 9 години, за това как нови спомени се появяват, докато други изчезват.

 „Лунна разходка с дядо ми” е четвъртото заглавие предоставено от продуцентска и разпространителска компания "Активист 38", която е организатор за България на инициативата КинеДок. В Димитровград прожекциите се организират по инициатива на дружеството на журналистите и Дом-музей „Пеньо Пенев”. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?