DGNEWS.EU

200 се борят в турнира "Еню Вълчев", почетоха Станка Златева и Ремзи Мусов

200 се борят в турнира "Еню Вълчев", почетоха Станка Златева и Ремзи Мусов
Dec 09
13:34 2017

Около 200 борци мерят сили в международния турнир по свободна борба за деца „Еню Вълчев”, стартирал тази сутрин в Димитровград. Обновената спортна зала „Младост” посрещна състезатели от 6 държави  - България, Молдова, Украйна, Гърция, Турция и Македония. В 11-то издание на турнира схватките се водят в 13 категории от 26 до 73 килограма. Четири са подготвителни групи.  

Освен борците на домакините от СКБ „Димитровград” , в турнира се участват състезатели на Гълъбово, Стара Загора, Хасково, Караманци, Търговище, Бургас, Раднево, Велико Търново, Сандански и др. Представители има и отбора на двукратната ни вицеолимпийска и петкратна световна шампионка по борба - Станка Златева.

Турнирът бе открит от кмета на Димитровград Иво Димов. Той връчи на Златева плакет за 70-годишнината на Димитровград и отличи последният участник от Димитровград на олимпийски игри – Ремзи Мусов. Като състезател на Димитровград той печели пето място на Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. В момента е треньор на Таха Акгюл, олимпийски шампион, два пъти №1 в света и петкратен европейски първенец за Турция.

Градоначалникът поднесе и подаръци на президента на СКБ “Димитровград” Георги Георгиев и членове на семейството на българската легенда в борбата Еню Вълчев. 

Турнирът бе уважен от представители на Българската федерация по борба.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?