DGNEWS.EU

353 ученици решаваха задачи в Коледно математическо състезание

353 ученици решаваха задачи в Коледно математическо състезание
Dec 09
12:45 2017

353 ученици от първи до 12 клас се включиха в Коледното математическо състезание организирано днес от Съюза на математиците в България, секция Димитровград. Домакин на надпреварата бе средно училище „Любен Каравелов”, което посрещна младите математици с отоплени стаи в съботния ден и стройна организация.

В 9:30 часа учениците трескаво заеха местата си в кабинетите, определени по списъци. Полови час по-късно децата получиха от квесторите и тестовете със задачи. Най-нетърпеливи да покажат знания бяха първокласниците, за които това е и първо математическо състезание. Те имаха 90 минути, за да решат 10 задачи, но повечето от тях се справиха преди крайния срок.

По-големите ученици имаха време за решаване два астрономически часа. Задачите за седмокласниците бяха със степен на сложност като националното външно оценяване. Те получиха 24 задачи, 16 от които тестови, а останалите с изписване на решенията. 

За дванадесетокласниците съставените задачи бяха 10 на ниво държавни зрелостни изпити. Шест от задачите бяха тестови, а в 4 зрелостниците трябваше да изпишат решенията.

Състезанието приключи в 12:20 часа, след което започна проверката на решенията от квесторите. Всички участници получиха сертификати за участие и бяха зарадвани с коледни торбички с лакомства от организаторите, придружени с пожелания за весели празници.    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?