DGNEWS.EU

Меричлери сезира министерства, омбудсмана, Кеворкян и Карбовски по пощата

Меричлери сезира министерства, омбудсмана, Кеворкян и Карбовски по пощата
Mar 20
16:39 2014
Отвореното писмо, с което жители на Меричлери излязоха в защита на своя град, е изпратено до визираните в него институции и лица, и по традиционния начин - по пощата. Текстът бе пуснат на 14 март т.г. във фейсбук от Натали Чалъкова. 
Писма са изпратени до омбудсмана на България Константин Пенчев, Министерство на околната среда и водите, Министерство на здравеопазването и до тв водещите Кеворк Кеворкян и Мартин Карбовски, които в свои предавания дадоха гласност на проблема с меричлерската вода.   
Петте плика са били пуснати от кмета на Меричлери Ангел Колев с обратна разписка, което може да се счита за официално сезиране на институциите и на посочените лица. 
Повод за написване на отвореното писмо, което разбуни духовете в бившето миньорско селище, стана негативна медийна кампания срещу Меричлери с тиражирани явни лъжи за "смътоносното" състояние на меричлерската вода и масовото "измиране" на хора в селището. Заглавия от рода на "...В Меричлери всеки седми е болен от рак!", почти ежедневно заливат фейсбук групата на меричлерци. Ангел Колев и повечето хора в селището са категорични, че подобни писания насочени към страховете на населението са пагубни за Меричлери и настояват за намеса на институциите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?