DGNEWS.EU

Проверяват заведенията преди студентския празник

Проверяват заведенията преди студентския празник
Dec 07
10:04 2017

Проверки из питейните и увеселителни заведения за алкохолни напитки без акцизен бандерол или с фалшив бандерол, както за продажбата на контрабандни цигари, стартира полицията в дните преди студентския празник – 8 декември. Очаква се от днес засилено полицейско присъствие да има около заведенията, хотелите, ресторантите и почивните бази.

Предстоят проверки за предотвратяване на продажбата на пиротехнически изделия без разрешения за търговия, в нестандартни опаковки или без сертификат за качество. Напомняме на гражданите, че производството и употребата на самоделни взривни устройства и пиротехнически средства застрашават техния живот и здраве.

Пътните полицаи строго ще следят за превишена скорост, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, техническата изправност на автомобилите. “Пътна полиция” призовава шофьорите да не сядат зад волана след употреба на алкохол, без свидетелство за правоуправление или ако автомобилът е неизправен. Ще бъдат използвани максимално възможностите на мобилните камери за видеонаблюдение.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?