DGNEWS.EU

Вазовци с призови места от математическия турнир „Перперикон“

Вазовци с призови места от математическия турнир „Перперикон“
Dec 01
15:57 2017

Десет димитровградски ученици от ПМГ „Иван Вазов” завоюваха призови места в областния математически турнир „Перперикон” в Кърджали.

От секцията на съюза в Димитровград съобщиха, че в надпреварата първи места са заели Даниел Йовчев VІ клас, Десислава Димитрова от VІІ клас и Константина Георгиева в Х клас. Втори места са спечелили Йоана Борисова, VІ клас; Даниел Славчев, VІІ клас; Милен Георгиев, ХІІ клас и Валентина Стефанова, Х клас. А на трети призови места се класирали Катрин Колева V кла, Надежда Митева от VІІ клас и Недена Кръстева в Х клас.

Темата за всеки клас се състои от тест с 6 въпроса с избираем отговор и една задача, изготвени от екип на проф. Сава Гроздев, зам.-ректор на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Статутът на турнира позволява отлично представили се ученици да влязат без изпит в 5 български университета.

В състезанието се включиха 850 ученици от 3-и до 12-и клас. Негови организатори са РУО Кърджали, ПУ „Паисий Хилендарски” и Съюзът на математиците в България.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?