DGNEWS.EU

Второкласници откриха благотворителна изложба в галерията

Второкласници откриха благотворителна изложба в галерията
Dec 01
13:26 2017

Благотворителна изложба „Коледа – бяла и добра“ откриха днес учениците от ІІв клас от основно училище "Пенчо Славейков”. Възпитаниците на класния ръководител Милена Русева подредиха свои рисунки в залата за детско творчество на художествената галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград. Целта на инициативата е да се съберат средства за следоперативната рехабилитация на второкласничката Габриела Атанасова, която страда от хидроцефалия и тумор в гръбначния стълб. На нея и предстои операция в Турция, след която й предстои продължително възстановяване.

Авторите на рисунките откриха изложбата с коледно-новогодишен рецитал пред дошлите на събитието много родители и гости. В залата присъства и директорът на ОУ "Пенчо Славейков” Снежана Ангелова, която сподели че изложбата се открива и по повод Международния ден на хората с увреждания.

Уредникът на галерията Антоанета Станчева похвали децата, учителите и родителите за благородната им кауза и за проявената им съпричастност в кампанията „Бъдеще за Габи“, в която децата вече са събрали 570 лв. Да продължават да творят добро, да не спират да мечтаят и да стоят близо до изкуството, защото то дава опора в трудните моменти, пожела на младите художници Станчева. Като домашна работа тя им постави да мислят какво добро могат да направят за своето семейство до Нова година. „Доброто не е запазена марка само за Коледа и за Великден, а трябва да се опитваме да го постигаме всеки ден”,заяви уредникът на галерията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?