DGNEWS.EU

Антиспин кампания проведоха в Професионалната гимназия

Антиспин кампания проведоха в Професионалната гимназия
Dec 01
10:53 2017

Международния ден за борба срещу СПИН отбелязаха с поредица от инициативи учениците от клуба на БМЧК  към Професионална гимназия  "Проф. д-р Асен Златаров" в Димитровград.
Преди започването на учебните часове представители на клуба раздадоха брошури и презервативи, осигурени от организацията на БЧК в Хасково. Гимназистите имаха възможност да чуят родиопредаване, подготвено от членовете на клуба с ръководител Нели Инджова, в което припомниха начините за предаване на болестта, говориха за вируса СПИН, за отношението към ХИВ позитивните, както и за начините за предпазване от заболяването. Пуснати бяха анкети сред десетокласниците, от които през деня ще бъде изготвен анализ на получените отговори.
Учениците от клуба на Българския младежки червен кръст със сътрудничеството на Ученическия съвет към ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" подготвиха игра за своите съученици, свързана с борбата срещу СПИН.
Благодарение на доброволците от клуба техните съученици научиха не само полезна информация за борбата с болестта, но това че по-ценното е човешкия живот и здраве.

Тази вечер антиспин кампания ще проведе и Общинския ученически парламент към Детския и младежки център. В 17 часа пред сградата на центъра ще се раздават здравни брошури и ще бъде направена светеща панделка в подкрепа на болните от СПИН. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?