DGNEWS.EU

Одобриха нов кредит на болницата, разплаща се с кредитори

Одобриха нов кредит на болницата, разплаща се с кредитори
Nov 30
12:39 2017

Нов банков кредит с максимален размер 700 000 лв. ще може да сключи димитровградската болница МБАЛ „Св. Екатерина”, реши ОбС днес. Намеренията на ръководството на болницата са с тези средства да бъдат разплатени просрочени задължения към кредитори на дружеството, основно доставчици на материали и услуги. Целта на поредното свежо финансиране е да се осуети принудителното събиране от съдебни изпълнители на просрочените задължения, чийто размер към 31 октомври е 1 060 000 лева.

За оставащата част от тези задължения с контрагентите ще се подпишат споразумения за разсрочването им. По този начин ще се създаде и възможност за изплащане на натрупаните неизплатени около 260 000 лева задължения към персонала.

Средномесечните постъпления по договора със РЗОК за настоящата година са от порядъка 225 000 лв., а вземанията на болницата за неплатена надлимитна дейност са 147 000 лева.

Срокът на издължаване на новия кредит ще до 5 години при 3 % максимален лихвен процент годишно. Обезпечението му ще чрез особен залог върху бъдещи парични вземания на болницата, гласуваха още съветниците. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?