DGNEWS.EU

МБАЛ Хасково с обновена клинична лаборатория

МБАЛ Хасково с обновена клинична лаборатория
Nov 28
16:25 2017

Обновената клинична лаборатория бе официално бе открита днес в МБАЛ Хасково. Церемонията по прерязването на лентата изпълниха изпълнителния директор на болницата д-р Георги Гелов, народния представител от ГЕРБ Делян Добрев и областния управител на Станислав Дечев.

„Щастлив съм, че областната болница все повече се налага като водещо модерно лечебно заведение, което разполага не само със съвременна апаратура, но и с изключително добри специалисти.“, заяви на откриването областният управител на Хасково. Губернаторът и официалните лица разгледаха обновената лаборатория и се запознаха в детайли с работата на клиничната лаборатория.

Тя обслужва само за минути шест отделения. Изследванията и пробите пътуват по така наречената въздушна поща, а след това по дигитален път резултатите се връщат за по-малко от 10 минути при лекарите, обясни д-р Гелов. Предстои разширяване на клиничната лаборатория и към други отделения. Тя е изключително полезна за болници от павилионен тип, каквато е нашата, подчерта д-р Гелов.

Той благодари за подкрепата на държавата и за това, че през последните години най-голямото болнично заведение в област Хасково получава изключителна помощ за всички свои проекти от народните представители от ГЕРБ и от областния управител на Хасково.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?