DGNEWS.EU

Изглаждат неравностите по ремонтирания път Димитровград - Хасково

Изглаждат неравностите по ремонтирания път Димитровград - Хасково
Nov 17
18:30 2017

Неравните участъци по ремонтиращия се пътя Димитровград – Хасково ще бъдат изгладени от фирмата изпълнител, преди пускането на отсечката в експлоатация. „Строителите ме увериха, че ще отстранят проблема и към момента на цялостното завършване на обекта, няма да има неравности и некачествено изпълнени дейности“, съобщи областният управител Станислав Дечев.

Днес следобед той и директорът на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев инспектираха ремонтните дейности по трасето, което не е асфалтирано цялостно през последните 30 години. Той изрази надежда, че с осигуреното финансиране от правителството за ремонта, пътя ще по комфортен и безопасен за пътуване. Той изрази задоволството си, че по негово настояване по цялото трасето ще бъде поставена обезопасителна мантинела между платната, за да се сложи край на забраненото завиване и тежки катастрофи.

Станислав Дечев съобщи, че през активния сезон по пътя Хасково- Димитровград за едно денонощие минават над 14 хиляди коли. До края на годината ще бъде завършен ¾ от участъка.

В област Хасково предстоят основни ремонти на още няколко много важни пътни отсечки. Вече започна работата по пътя Долни Главанак – Маджарово, в ход са процедурите за ремонт на пътя Чирпан- Димитровград-Стара Загора и Димитровград – АМ „Тракия“ до границата с област Стара Загора. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?