DGNEWS.EU

Стартира приема на документи по общинската програма "Ин витро"

Стартира приема на документи по общинската програма "Ин витро"
Mar 19
13:14 2014
От днес стартира приемът на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград. Това съобщи Катя Панева, председател на комисията, разпределяща средствата. 
Новото тази година е, че срокът за подаване на необходимата документация е увеличен на 2 месеца – до 19 май 2014 г. включително. Документите ще се подават на гише №1 в информационния център на Общинска администрация, като подателите ще получат входящ номер. 
Средствата за финансиране на ин витро процедури за нуждаещите се двойки вече са заделени в бюджета на общината за 2014 година. Те са на стойност 15 000 лв. Съгласно правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция, всяка двойка може да получи до 5 000 лв. финансова помощ, в зависимост от нуждите си. Средствата ще бъдат разпределени в зависимост от броя двойки, подали нужните документи, така че да са достатъчно и справедливо разпределени за всички.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?