DGNEWS.EU

Златни медали за новата си халва и тахан спечели фирма Дюсена

Златни медали за новата си халва и тахан спечели фирма Дюсена
Nov 13
14:14 2017

Златни медали и дипломи за своите най-нови продукти - сусамов тахан с ленено семе и лешникова тахан халва, спечели в международно изложение в "Интер Експо Център" димитровградската фирма "Дюсена". Производителят на тахан и халвите "Катеричка" е отличен в категория "Интерфуд и Дринк", в която са се представили 10 фирми с 15 вида продукти.

Отличената със златен медал лешникова тахан халва е най-новия продукт на производителя от село Крепост, излязла на пазара през октомври този година. Сусамовият тахан с ленено семе пък бе последния успешно разработен продукт на компанията, който е в търговската мрежа от лятото. И двата продукта са обрали овациите в изложението, очаровайки с отличните си качествата цялата 11-членна комисия от специалисти и експерти.

В конкурса „Златен медал с диплом” участваха 33 фирми от хранителния бизнес с общо 60 продукта. Целта на изложението е да се поощри и насърчи хранителния бизнес при производството и предлагането на български храни с доказани и уникални качества.

През месец ноември „Дюсена” ще участва със свои продукти и в националния конкурс „Хранително-вкусовата промишленост в България – нови продукти и технологии 2017 г”. Фирмата ще се представи в категория „краен продукт” при захарните изделия, сподели Юлияна Димитрова. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?