DGNEWS.EU

Апелират и имотните по булевард България да се включат в пролетното почистване

Апелират и имотните по булевард България да се включат в пролетното почистване
Mar 18
16:34 2014
От 1 до 16 април ще се проведе традиционната кампания на общината и фирма "Нео-титан" по пролетното почистване на Димитровград. Тази година инициативата е под наслов "За чиста природа и приветлива община", съобщиха днес от администрацията. 
По този повод живеещи в центъра на Димитровград отправиха апел към фирми и собственици да се включат в инициативата като почистят своите имоти и офиси в центъра и под колоните на централния булевард "България". Както преди време писахме, витрините на голяма част от затворените там обекти загрозяват центъра, защото стопаните им не ги чистят от години, а общината няма как да ги задължи. Апел да се включат в инициативата към всички собственици на фирми в общината отправи и кметът на Димитровград Иво Димов.  
Иначе в рамките на пролетната кампания ще се състои и станалата вече традиция за димитровгрдските училища акция "Лист по лист". На 9 април в дворовете на учебните заведения ще се събира отпъдъчна хартия, като школото събрало най-много ще получи предметна награда.
Предметни награди ще получат още детски градини и училища, класирали се на призови места в пролетното почистване. Подаръците ще се дават за най-добре са почистен двор или поддържан район.  
Граждани, пенсионерски клубове и социални домове включили се в инициативата също ще бъдат поощрявани. Почистилите най-добре жилищните си входове и междублокови пространства ще бъдат зарадвани от общината с нови пейки и кошчета.  
Заявки за торби, помощни материали или извозване на събрани отпадъци могат да се правят на телефон 0391/6 05 74 във фирма "Нео-титан".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?