DGNEWS.EU

Планетариумът в Димитровград напълно ремонтиран, с ново стълбище и рампа

Планетариумът в Димитровград напълно ремонтиран, с ново стълбище и рампа
Nov 09
15:30 2017

Приключва спасителният ремонт на планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград. Той бе предприет преди месец от общината заради големи пукнатини по сградата и падане на мазилката в звездната зала, констатирани преди година.

Сграда вече е с цялостна нова изолация, укрепена и възстановена е плочата на купола на звездната зала. Изградени са ново стълбище към нея и рампа за колички, каквато до момента нямаше.

Ремонтирано е и стълбището към сеизмичната станция, извършено е вътрешно боядисване на залата, както и цялостно освежаване от на фасадата. Ремонтните дейности се извършват със средства от общинския бюджет.

Предстои монтирането на парапет към новата рампа, която ще улесни достъпа за хора с увреждания и колички. Поради довършителните дейности планетариумът още не е отворен за посещения.Това се очаква да стане в най-скоро време, увери днес директорът Димитър Кокотанеков.

Ремонтът на планетариума бе наложителен преди зимата. Сградата бе в окаяно състояние със сериозни пропуквания и опасност от пропадане на стълбите водещи към купола. Заради теч част от мазилката на звездната зала бе изпадала.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?