DGNEWS.EU

Децата с увреждания на Димитровград търсят подкрепа за спортна площадка

Децата с увреждания на Димитровград търсят подкрепа за спортна площадка
Nov 09
12:15 2017

Дневен център за деца с увреждания - Димитровград участва в националната кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш". В категория "Социални проекти" центърът описва намеренията си за създаване на спортна площадка на открито. Тя повиши физическата култура и дееспесобност на децата и хората с увреждания и да способства за тяхното по-добро здраве. Наред с това площадката ще се превърне в социално оживено пространство, което ще събира освен децата и възрастни хора с увреждания и хората от местната общност.

В момента центърът обгрижва повече от 30 деца през деня, като им предоставя транспорт, храна, задоволяват се ежедневните и здравните им потребности. На децата се предоставя психологична и логопедична помощ, медицинска и социална рехабилитация, провежда се корекционно-възпитателна работа, арт-терапия, организират се различни по вид занимания. Това, което не достига на децата е осигуряване на реална, активна социализация. Част от нашите потребители нямат физическата възможност за излизане извън територията на сградата за посещения на мероприятия, спортни и детски площадки, срещи с връстници и възрастни и др. 

Подкрепата за проекта може да направи всеки, като чрез гласуване което да подчертае неговата значимост. За осъществяване на идеята могат да се правят и дарения за неговото изграждане. Дарение може да се осъществи чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк, чрез системата за разплащания Pay.dir.bg или като се изпрати SMS. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?