DGNEWS.EU

Димитровград първи в областта с европроекти за 100 млн. лв.

Димитровград първи в областта с европроекти за 100 млн. лв.
Nov 08
09:17 2017

За последните 10 години в община Димитровград са реализирани проекти на стойност близо 100 млн. лв. Като за последния мандат и половина са изпълнени 52 проекта на стойност близо 70 млн. лв. Това съобщи кметът Иво Димов на провелата се снощи среща-дискусия "Членството в Европейския съюз - осезаемо за всеки".

Форумът откри Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Пред присъстващите той изтъкна, че Димитровград е общината привлякла най-много европейски средства в областта за последните 10 години. Губернаторът представи инициативите на Министерски съвет по повод десетата годишнина от членството на България в ЕС и приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 година. „Много от нещата, които приемаме днес за даденост, са резултат от присъединяването на България към европейското семейство. За последните 10 години членството в ЕС ни даде свобода да се развиваме и да доказваме възможностите си. И това със сигурност е огромното предимство на този съюз”, подчерта областният управител на Хасково.

 „Много е лесно отстрани да се критикува защо това сме направили, защо така. Хората си мислят, че усвояването на европейски средства е лесна работа. Всъщност зад всеки един проект стои сериозна работа на екипи от специалисти преди да се стигне до същинската му реализация. Да се подготви и окомплектова цялата документация и най-вече да се защити проекта пред Управляващите органи, които следят изключително стриктно обществените поръчки. Проектите не се правят самоцелно, а много внимателно дефинираме нуждите от развитие на града.”, коментира Димов. 

По време на срещата бе представена презентация, посветена на 10 годишнината от приемането на България в ЕС и предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Подредена бе и фотоизложба от най-значимите обекти на територията на община Димитровград, финансирани със европейски средства.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?