DGNEWS.EU

Диана Сарафова участва в Световното първенство по скокове на батут

Диана Сарафова участва в Световното първенство по скокове на батут
Диана Сарафова
Nov 07
10:20 2017

Състезателката на димитровградския спортен клуб „Младост” Диана Сарафова ще участва в Световното първенство по скокове на батут. Надпреварата ще се проведе от 9 до 20 ноември в столичната зала „Арена Армеец“. Организатор на престижното състезание е Българска федерация скокове батут. В първенството ще вземат участие над 1800 спортисти от 43 държави.

От 16 до 19 ноември е надпреварата при младежите и девойките, в която Сарафова ще се състезава. До старта на световното първенство гимнастичката ще се подготвя заедно с националния отбор, съобщи треньорът Димитър Димов. Миналият месец Диана Сарафова спечели бронзов медал на Световната купа по скокове на батут и международния турнир международен турнир в град Валядолид, Испания.

За световното първенство в София пристига и новоизбрания президент на Световната федерация по гимнастика, Моринари Ватанабе, който лично уважи всички спортисти, треньори, съдии и зрители. Специални гости, в качеството на посланици на скоковете на батут, ще бъдат олимпийските шампиони от Сидни 2000 г. руснаците Ирина Караваева и Александър Москаленко. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?