DGNEWS.EU

Кметът предлага оздравителни мерки за болницата тази седмица

Кметът предлага оздравителни мерки за болницата тази седмица
Nov 06
08:47 2017

Оздравителни мерки за подобряване финансовото състояние на димитровградската болница „Св. Екатерина“ ще предложи кметът Иво Димов. Това ще стане на среща с медицинския съвет на МБАЛ тази седмица. „Болницата трябва да увеличи приходите си, а не да разчита единствено на финансова подкрепа от общината“, коментира Димов. Той съобщи, че през летните месеци юни, юли и август пълняемостта в отделенията е била по-ниска от определения лимит на здравната каса. „Надявам се от догодина да се увеличат средствата за клинични пътеки, с които най-често работят общинските болници, което ще даде възможност за повече постъпления в тях”, допълни кметът.

На въпрос на dgnews.eu съществува ли напрежение между него и управителя на болницата в оставка д-р Матей Матеев, кметът заяви: „Няма никакво напрежение между мен и доктор Матеев, не виждам и причина да има. Той е един добър специалист, който е добре дошъл да работи, ако желае!“.

Градоначалникът потвърди и намерението се да съди здравната каса заради неизплатените средства на болницата заработени от нея. „Не съм се отказал. В момента водим разговори и събираме материали. Не знам какъв ще бъде изхода от делото, но ние сме длъжни да опитаме“, категоричен бе той.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?