DGNEWS.EU

Стартира националния конкурс „България танцува“

Стартира националния конкурс „България танцува“
Снимки: Николай Добрев
Oct 27
11:00 2017

Националният танцов конкурс „България танцува“ стартира от днес в Димитровград. Международно жури за пръв път оценява таланта на участниците в спортна зала „Младост”. Негов председател е проф. Хикмет Мехмедов, а в състава му са международният съдия Небойша Славкович, проф.Тургут Хурт от университета в Анкара, примабалерината на Софийската опера д-р Диляна Никифорова, проф. Анелия Янева от БАН и солистът на Софийската опера и балет Никола Хаджитанев.

Над 400 танца ще бъдат изпълнени в 12-то издание на конкурса. Тази сутрин конкурсът започна със солови изпълнения на участниците.

Официалното откриване е насрочено за събота от 13:00 часа, когато ще бъде и награждаването на лауреатите с държавни стипендии отпуснати от Министерството на културата. Преди това ще се представят дуетите и малките групи. Конкурсът завършва в неделя с изпълнения на формации и продукции и връчване на купата на кмета на Община Димитровград, която тази година ще бъде дадена за танцово изпълнение свързано с Димитровград.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?