DGNEWS.EU

Подтикват към ревизия на приватизационния договор на хлебозавода

Подтикват към ревизия на приватизационния договор на хлебозавода
Oct 26
16:10 2017

Да иска ревизия на приватизационния договор на дружеството с общинско участие „Марица“ (хлебозавода), бе призован общинският съветник Коста Костов. Апелът към адвоката отправи на днешната сесия колегата му Стефан Димитров. Председателят на сесийната група на „Да за Димитровград“ буквално изригна при обсъждане докладната за становището на местния парламент по отчуждаване на гарсониера, която дружеството възнамерява да продава. „Станете и кажете, че искате ревизия на приватизационния договор. Предприятието е съсипано и не се изпълняват приватизационните ангажименти. Там вече не се произвежда хляб, а само се разпродава“, разпали се Димитров.

Повод за внезапната му реакция бе дългата пледоария, в която адвокат Костов се впусна преди гласуването. В крайна сметка той предложи на насроченото за 31 октомври общо събрание, представителят на общината в дружествотоКирчо Кирев да гласува за отчуждаването на имота при условие, че продажбата се извърши на цена не по-ниска от пазарната оценка, а сумата от сделката се преведе за погасяване на публичните общински и държавни вземания. В същото време в докладната се казва, че гарсониерата на бул. „Раковски” №5 е с данъчна оценка от 5744,10 лв.

Припомняме, че до 2003 година „Марица” бе общинско предприятие. Същата година 75 % от дяловете на предприятието бяха приватизирани, като общината си остави дял от 25 %. През 2015 година хлебозавода бе обявен за публична продан за първи път. Оттогава опитите за разпродажбата му продължават. Към днешна дата задълженията на дружеството са над 230 500 лв., става ясно от докладната.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?