DGNEWS.EU

Най-успешните спортни школи откриха обновената зала в Димитровград

 Най-успешните спортни школи откриха обновената зала в Димитровград
Oct 25
20:45 2017

С изнасянето на огромно българско знаме и демонстрации на пет вида спорт тази вечер, бе открита основно ремонтираната спортна зала „Младост“ в Димитровград. Докато младежи разпъваха трибагреника с размери 9 на 4 метра, своето спортно майсторство по зрелищен начин демонстрираха състезатели на най-успешните димитровградски клубове - по борба, по скокове на батут, по карате киокушин, по волейбол и баскетбол.

Последва изпълнение на националния химн при което цялата зала стана на крака. С приветствие към гражданите се обърна кмета на общината Иво Димов. „Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Нямам претенции да съм голям, но за сметка на това имам мечти. Една от тях бе да видя спортната зала във вида в който я виждаме днес. 42 години след отварянето на залата тя се ремонтира основно“, заяви той.

Пред препълнената зала градоначалникът изказа благодарност към премиера Бойко Борисов и правителството за отпуснатите целеви 3 млн. лв. за обновяване на залата. Димов благодари лично и на пристигналия специално за събитието в Димитровград зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите на кмета именно Цветнов е бил мотора за предоставените средствата в края на втория мандат на Борисов. Кметът завърши с молба към гражданите да пазят новата си придобивка.

„Родители подкрепяйте децата си да спортуват. Нека тази зала и Димитровград бъде ковачницата на бъдещите олимпийски шампиони на България.”, обърна се към хората и председателят на ПГ на ГЕРБ. „Държавата дава много възможности на всички общини, но единици са управниците като димитровградския кмет Иво Димов, които успяват да работят в интерес на хората. Отношението на държавата е еднакво към всички, но вашият кмет доказа, че може и знае как да работи за града и общината”, категоричен бе Цветанов.

Той съобщи, че от 2011 г. досега в Димитровград са инвестирани 67 милиона лева и с отпуснатите за залата 3 млн.лв., сумата е била закръглена на 70, колкото години от създаването си празнува града. Освен Цветанов гости на събитието бяха народните представители Делян Добрев, Евгения Ангелова и Георги Стайков и областният управител Станислав Дечев.

Откриването продължи с впечатляващият спектакъл „Ние българите“в който своето музикално и танцово майсторство демонстрираха изпълнителите от ансамбъл „Чинари“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?