DGNEWS.EU

Почитат поета Кръстьо Кръстев в родното му Длъгнево

Почитат поета Кръстьо Кръстев в родното му Длъгнево
Oct 12
14:26 2017

Тържествено отбелязване 80 години от рождението на поета Кръстьо Кръстев ще отбележи село Длъгнево на 18 октомври, съобщи днес секретарят на читалище „Пролет 2014“ Недялка Гинчева. Честването ще започне в 17:30 часа с откриване на паметна плоча в негова чест. Организаторите са предвидили и творческа програма с рецитал на стихове на Кръстьо Кръстев и представяне на биографията му. Поканени са да присъстват поети, писатели и семейни приятели на поета, който през 2014 г. бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Димитровград”.

 „Кръстьо Кръстев беше съучредител на читалището и до последно живя в Длъгнево. Той беше отзивчив човек, който се раздаваше непрекъснато и никога не скъса връзката си с Длъгнево. Много милееше за селото и ние се гордеем с него“, заяви Недялка Гинчева. Тя изрази благодарност към кмета Иво Димов и Общинския съвет за бързото решение за поставяне на паметната плоча.

Организатори на тържественото честване са НЧ „Пролет“, Клуб на хората от третата възраст в село Длъгнево и Община Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?