DGNEWS.EU

Димитровград с обновен театър най-късно до 2019 година

Димитровград с обновен театър най-късно до 2019 година
Яшо Минков, зам.-кмет на община Димитровград
Oct 12
12:56 2017

Напълно обновен театър ще има Димитровград до края на 2018 година или най-късно до началото на 2019-а. Това съобщи на пресконференция заместник кмета Яшо Минков, дадена днес по повод предстоящото връчване на националните театрални награди „Любимец 13“. „Надявам се още догодина връчването на наградите да е в един обновен и модерен театър“, заяви той.

На въпрос на dgnews.eu на какъв етап е проекта за ремонт на сградата на общинския драматичен театър „Апостол Карамитев“, зам.-кметът съобщи, че проекта е готов, но има забавяне от страна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на финансите.

Той поясни, че все още не са избрани фонда мениджъри, банковите и финансови институции, които ще управляват финансовия и управленски поток на европейското финансиране по линия на културната инфраструктура по ОП „Региони в растеж”. „Общината трябва да има и собствен принос при реализирането на проекта, но все още не са ясни параметрите на безвъзмездна помощ и съответно на финансирането, което общината ще трябва да осигури”, посочи той.

Яшо Минков допълни, че по линия на културната инфраструктура Община Димитровград ще изпълнява не само проекта за ремонт на театъра, но и този за културен дом „Химик“. Припомняме, че първоначлания проект за обновление на театъра е за близо 2 млн. лв. и включва изграждане на напълно нова сцена и подмяна на оборудването. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?