DGNEWS.EU

Община Димитровград с Етикет за иновации и добро управление

Община Димитровград с Етикет за иновации и добро управление
Oct 10
14:52 2017

За четвърти път на община Димитровград е присъден Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Той е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики.

Етикетът ще бъде връчен на 16 октомври на официалната церемония в рамките на 12-ата Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Признанието, което община Димитровград получава е и израз на доброто взаимодействие между местната законодателна и изпълнителна власт, посочват от кметската администрация.

Чрез проучване и анкети, Етикетът измерва степента на прилаганите принципите на добро управление в общините, като: Честно провеждане на избори, Представителност  и гражданско участие; отзивчивост; Ефикасност и ефективност; Откритост и прозрачност; Върховенство на закона; Етично поведение; Компетентност и капацитет; Иновации и отвореност за промени; Устойчивост и дългосрочна ориентация; Стабилно финансово управление; Човешки права, културно разнообразие и социално единство; Отчетност.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?