DGNEWS.EU

Патриотичен конкурс-рецитал организират в Димитровград

Патриотичен конкурс-рецитал организират в Димитровград
Oct 10
14:13 2017

Трети патриотичен конкурс-рецитал „Вам, будители народни” ще се проведе в Димитровград на 28 октомври. Проявата посветена на Деня на народните будители”-1 ноември ще започне в 10:00 часа в конферентната зала на Клуба на дейците на културата, а целта на инициативата е съхраняване и популяризиране на българската поезия сред младите хора и укрепване на националното самочувствие.

Участниците в конкурса ще мерят сили в три възрастови групи от 6 до 10 години, от 10 до 18 години и над 18 години. Освен индивидуални изпълнения ще се допускат и рецитаторски групи от смесени възрасти. Произведенията  трябва задължително да се рецитират наизуст и трябва да са на български автори - възрожденски или съвременни. Стихотворенията трябва да са посветени на просветителите, героите и всички онези личности, които са оставили имената си в българската история. Определеното време за рецитиране на индивидуалните участници е 4 минути а за рецитаторските групи 8 минути. Класиралите се на призови места в отделните групи ще получат предметни награди. За всички участници са предвидени грамоти и екскурзия до стария град Пловдив.

Организатори на проявата са коалиция „Да за Димитровград” съвместно с НЧ „Нов път” и фондация „Младежта в действие”. Желаещите да се запишат за участие могат да направят това на лични съобщения във фейсбук страницата на Коалиция „Да за Димитровград” и на следните телефони: 0887718012 - Валя Кунева и 0882629922 - Детелина Стефанова. При записване, от кандидатите ще се изисква да съобщят своето име, презиме, фамилия, възраст, телефон за контакт, име на произведението и неговия автор, както и времетраене на представянето, за рецитаториските групи – и име на ръководител.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?