DGNEWS.EU

Артисти от 8 държави показват каскади, акробатика и дресури в цирк „Балкански“

Артисти от 8 държави показват каскади, акробатика и дресури в цирк „Балкански“
Велизара и Николай Балкански на "Колелото на смъртта"
Oct 10
13:42 2017

Цирк „Балкански“ вдига купола си в димитровградския парк „Марица” от днес. Шапитото на световноизвестните артисти е за над 700 зрители, а към момента вече са изкупени над 200 билета. Световноизвестните циркови артисти гостуват за първи път в Димитровград. Тук те ще представят своята супер продукция "Европа под бразантово небе". В спектаклите от 12 до 15 октомври, димитровградчани ще могат да видят лазарно шоу, екстремния номер „Глобусът на смъртта“, в който ще се надпреварват  6 мотоциклетиста, както и легендарния номер „Колелото на смъртта“ в изпълнение на Велизара и Николай Балкански. В програмата са включени още гимнастика на шалове, акробатика на тел, и други впечатляващи номера на артисти от България Италия, Франция, Германия, Русия, Украйна, Португалия и Колумбия.

Майсторска езда на пони ще покаже 6-годишната наследница на фамилията - Мари, която тази година прави своя дебют на манежа. Свой дебютен номер под купола на цирка ще изпълни еквилибристката Кристина Костова, която е носителка на наградата за цирково изкуство "Икар" за 2017 г. Майсторство при дресурата на сибирски норки и котки ще покажат гостите от Русия артисти Крачинови. За доброто настроение на децата от всички възрасти ще се погрижи клоунският дует Мариани.

Представленията от 12 до 15 октомври са с начален час 17:00 и 19:30 часа. От ръководството на цирка съобщиха, че първия ден на гастрола ще има предпремиерно представление за децата и хората в неравностойно положение от социалните домове в Димитровград. На пресконференция днес директорът на цирка акад. Александър Балкански заяви, че още през 2008 година е имал желание да изнесе представление тук, но молба му е била отхвърлена от тогавашния кмет поради липса на достатъчно място за построяването на цирка. Той благодари на сегашния, че е осигурил тази възможност на централно място в парк „Марица”. Наследникът на световноизвестните циркови артисти сподели, че и на други места в България, кметове отклоняват желанието цирк „Балакнски” да гостуване поради липса на подходящ терен.

Акад. Александър Балкански свързва Димитровград с първия си игрален сезон на артист през 1950 година по време на бригадирското движение. Още помни гастролите пред работници от мините, политически затворници, и началото на колонадите на булевард „България“, както и намиращото се в близост училище. От тогава си спомня и парк „Марица”, който го впечатлил с голямото си кръгло пространство близо до реката. За последен път в който Балкански е посетил Димитровград е от края на 60-те години на миналия век, сподели самия той. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?