DGNEWS.EU

Задържаха 16-годишен за серия кражби в Димитровград

Задържаха 16-годишен за серия кражби в Димитровград
Oct 10
11:54 2017

16-годишен димитровградчанин е задържан за серия кражби. Момчето, познато с подобните си прояви е осъществило 5 кражби, три от които на Неделния пазар в Димитровград. За времето от 8-ми септември до вчера, той е задигал от 3 отключени автомобила, заведение и маси на пазара, мъжки чанти, в които е имало общо 2467 лева, 3500 евро, лични документи, дебитни карти и 3 мобилни телефони.

В присъствието на инспектор Детска педагогическа стая, младежът е признал за престъпленията и е описал подробно механизма на извършването им. В хода на разследването са намерени част от инкриминираните вещи, скрити на различни места в гористи местности и паркове в околностите на града. За отнетите парични средства той обяснява, че са похарчени за семейството му и негови роднини. Извършени са огледи и множество разпити за документиране и доказване на престъпната му дейност.

Непълнолетният, многократно криминално проявен и осъждан е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК. С постановление на наблюдаващия делото прокурор от РП-Димитровград е задържан до 72 часа. Предстои внасяне и искане на постоянна мярка „задържане под стража“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?