DGNEWS.EU

Димитровградчанка участва в младежки обмен във Великобритания

Димитровградчанка участва в младежки обмен във Великобритания
Oct 09
17:21 2017

В международен младежки обмен във Великобритания участва Ивелина Тонева от Детски и младежки център. Димитровградчанката бе сред 60 участници от Великобритания, Литва, България и Турция на форума „Младежта - новата сила на Европа” в британския град Грейт Ярмут. Темата на срещата е била повишаване осведомеността на младите хора за гражданството и закона, за да се разбере необходимостта от активно участие в политическия живот на техните държави, и Европа като цяло, съобщи директорът на центъра Радка Тодорова.

В рамките на инициативата младежите определиха силните и слабите страни на политиката в своите страни. На тази основа те създадоха модел на идеалната държава „държавата – мечта“, в която биха искали да живеят. Организирани бяха доброволни инициативи, с които да се информират хората за значението на изборите и да предадат на обществото идеята, че всеки глас е важен за доброто на обществото.

Освен това по време на обмена участниците представяха своите държави като демонстрираха характерни за тях танци, обичаи и ястия. Участниците се запознаха и с всички културни и образователни институции в града домакин Грейт Ярмут. Предстои Ивелина Тонева да сподели всички впечатления и придобити знания и умения с младежите на Димитровград и да ги мотивира активно за участие в бъдещи младежки обмени.

Проектът бе организиран по програма по програма „Еразъм+“, а инициативата за него е на неправителствените организации ,,Walk toghether ‘’ и ,,Afroluzo’’.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?