DGNEWS.EU

Тръгна нова обществена поръчка за чистотата на община Димитровград

Тръгна нова обществена поръчка за чистотата на община Димитровград
Mar 14
15:24 2014
Нова обществена поръчка за чистотата обяви община Димитровград. Откритата процедура е за сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване, ликвидиране на микросметища и почистване корита на дерета и реки на територията на община Димитровград и зимно поддържане и снегопочистване на територията на град Димитровград.Поръчката е за срок от 60 месеца след сключване на договора с фирмата изпълнител. 
"Съобразили сме изцяло с препоръките на Комисията за защита на конкуренцията и ВАС. Изискваме от фирмите да разполагат с нова техника сертифицирана по Евро 4 и 5, както и да имат монтирани GPS-устройства, които да ни позволят да следим изкъсо дейностите по сметосъбиране и снегопочистване", коментира кметът Иво Димов. Той уточни още, че заради непочистени улици тази зима настоящата фирма по чистотата "Нео-титан" е санкционирана с 8 000 лв., които няма да й бъдат преведени.
Изискване към кандидатите е да разполагат със собствена или наета подходяща материално-техническа база за престой и гариране на транспортната си техника, когато не е в работен режим. От изпълнителя се иска още да предоставя първични данни за всяка извършена дейност; да поддържа непрекъсната връзка с общината и да поддържа комуникация с гражданите, като отговаря на техни въпроси и взема мерки при подадени сигнали. 
Част от дейностите, които поръчката обхваща са пролетно миене с почистване и извозване на отпадъци, останали след зимното снегопочистване; площи с представителен характер; измиване на улици след ремонт или други обществени мероприятия; целогодишно почистване на рекламни и агитационни материали (плакати) по заявка от общината; ръчно почистване от сняг и лед и др.
Документацията за участие в обществената поръчка може да се получи до 14 април, като тя вече е достъпна на сайта на общината. Крайният срок за подаване на оферти е 24 април, а отварянето им ще е ден по-късно от 10:30 часа в заседателна зала ет. 2 на общинска администрация в Димитровград.В обявата е посочено още, че транспортирането на битовите отпадъци от територията на общината е до регионално депо в село Гарваново, община Хасково.
Припомняме, че последната обществена поръчка бе отменена по решение на Комисията за защита на конкуренцията поради наличие на дискриминациони изисквания към кандидатите, с което бе на път за заформи криза с боклука на Димитровград. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?