DGNEWS.EU

Предупреждават за рязко влошаване на времето

Предупреждават за рязко влошаване на времето
Oct 06
15:00 2017

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати писмо до кметовете на всички общини от региона във връзка с предупреждението за рязко усложняване на времето и за предприемане на превантивни мерки. През почивните дни времето в страната ще се определя от средиземноморски циклон. В събота от север-северозапад, временно и от североизток, ще нахлува студен въздух и дневните температури ще се понижат значително: максималните ще са от 8-10° в Западна България, до 16-18° в югоизточните райони. Над цялата страна ще бъде облачно, с валежи, на места интензивни и значителни по количество, в Югоизточна България придружени и с гръмотевици.

Очакванията за валежи са между 30 и 60 л/кв.м. В зависимост от пътя, по който ще мине центърът на средиземноморския циклон, главно в източната половина от страната, са възможни и по-значителни количества на валежите. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, привечер и през нощта срещу неделя. С очакваното застудяване, възможно е и първи снеговалеж за сезона в районите с надморска височина над 500-600 м.

По високопланинските проходи ще се образува снежна покривка. В хасковска област по високите планински места също не са изключени снеговалежи. В началото на следващата седмица ще е ветровито, хладно, с променлива облачност. Вероятността за оранжев и в отделни области червен код е много голяма.        

Предвид очакваното застудяване областният управител разпореди на кметовете да наблюдават водните нива на язовирите; критичните участъци от речните корита; изпускането на води от хидротехническите съоръжения и др. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?