DGNEWS.EU

Отбелязаха годишнина от гибелта на Никола Петков в Димитровград

Отбелязаха годишнина от гибелта на Никола Петков в Димитровград
Oct 05
09:30 2017

Документална изложба посветена на 70-годишнината от смъртта на Никола Петков бе представена снощи в Клуба на дейците на културата. В експозицията бяха включени 13 табла съдържащи снимки и документи разказващи за живота и делото на земеделския водач.

Изложбата откри членът на ръководството на БЗНС Николай Василев. „Тук сме не само да почетем един велик човек, но да припомним неговият велик живот, неговото дело и уроците, които той ни завеща. Защото няма смисъл да учим история, ако не се поучаваме от това, което се е случило“, заяви Василев в своето слово.

Той разказа подробно за живота и политическа дейност на Никола Петков. За участието му в събитията между двете световни войни и след преврата на 9 септември, както и за процеса срещу видния земеделец и последвалото го смъртно наказание. Николай Василев спомена и за бащата и брата на Никола Петков също убити заради своите възгледи.

На мероприятието присъстваха председателят на коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Димитров, организационният секретар на БЗНС Пламен Кръстев, председателите на областното и общинско ръководство на партията Ангел Хаджиангелов и Леко Леков.

Събитието бе организирано по инициатива на коалиция „Да за Димитровград“, централното ръководство на БЗНС и Държавен архив.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?