DGNEWS.EU

Бивш миньор от Меричлери почина от недохранване след срутване на навес

Бивш миньор от Меричлери почина от недохранване след срутване на навес
Mar 14
14:00 2014
Бивш миньор от Меричлери е починал от недохранване и пълно физическо изтощение на организма в хасковската неврохирургия вчера. Три дни лекарите от МБАЛ-Хасково са се опитвали да спасят Ганчо Панев. Той е бил приет по спешност в отделението на 10 март с черепно-мозъчна травма. Тя е била предизвикана същия ден сутринта при срутване на пристройка, затиснала 69-годишният мъж. Инцидентът станал на ул. "Димитър Лозев" № 18 в Меричлери, където Ганчо живеел. 
Пристройката се намирала до къщата му. Мъжът се пробвал да разбие с брадва дървените й колони, при което тухленият навес и керемиди се сгромолясали отгоре му. На първа помощ му се притекъл негов съсед, който успял да извади Ганчо из под руините и извикал Спешна помощ. Линейката го откарала директно в хасковската болница, където мъжът издъхнал в 2,30 часа сутринта на 13 март. Причина за смъртта му обаче не е причинената черепно-мозъчна травма, а недохранването и пълното изтощение на организма, коментира Мариян Запрянов, медицински директор на МБАЛ-Хасково. 

Навесът, който се срутил върху бившия миньор  
Бившият миньор водил живот на отшелник и клошар от дълги години в Меричлери. Той пропаднал заради липсата на работа и поради собствения си мързел. Преди години напуснал жена си и трите си деца, с които оттогава не поддържал връзка, разказаха местни жители. Независимо че има близки, за Ганчо се организира социално погребение, тъй като бившата му жена и двете му дъщери, живеещи в Димитровград, отказват да поемат разноските по полагането му в гроб. 
След кончината му с издаването на смъртния му акт от община Хасково и организацията по погрeбeнието са се заели кметът на Меричлери Ангел Колев и общинското предприятие "Траурен обреден дом", научи dgnews. Ганчо Панев ще бъде погребан в понеделник сутринта на новия гробищен парк в Димитровград, уточниха погребалните агенти.   

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?