DGNEWS.EU

КРИБ-Хасково с подкрепа за Делян Добрев

КРИБ-Хасково с подкрепа за Делян Добрев
Oct 04
11:31 2017

Управителния съвет на КРИБ-Хасково заяви своята категорична позиция в подкрепа на Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика към 44-то Народно събрание на Република България. Структурата в Хасково, на която председател е Стефан Димитров, се присъединява към декларацията на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. 
"През годините г-н Добрев доказа своя професионализъм като експерт в областта на енергетиката. Той познава проблемите на сектора. Благодарение на неговата работа бяха предприети мерки за оздравяването на българската енергетика, което даде възможност в сектора да се работи реално в конкурентна среда.
Ние твърдо вярваме, че отстраняването на Делян Добрев ще наруши създаденият вече баланс между държавата, бизнеса и обществото. Абстрахирайки се от неговата политическа принадлежност, ние сме категорични, че оттеглянето му ще бъде своеобразен удар за българската енергетика, за подготвяните реформи в сектора и конкретно за регион Хасково. 
В тази връзка категорично заявяваме, че политиката в България не трябва да бъде в ущърб на бизнеса. Икономическата ситуация в страната и без друго е крехка, а подобни политически скандали, в какъвто бе замесено и името на Делян Добрев, водят до създаването на несигурна среда за бизнеса и съответно до отлив на инвеститори. 
Хасково е регион, който има голям потенциал за развитие. През него минава най-бързият и пряк път, свързващ Европа и Близкия Изток. Освен това е кръстопът на 4 международни транспортни коридора. Привличането на инвеститори трябва да бъде основен приоритет за всички народни избраници от областта. 
Водени единствено от мотива си за подобряване качеството на живот тук, смятаме, че Делян Добрев, като представител на жителите на региона в държавната власт, трябва да остане на своята длъжност и да продължи да работи за развитието и просперитета област Хасково. 

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?