DGNEWS.EU

Борисов поиска нови избори в Хасково: "Нахалство е кметът да не подава оставка"

Борисов поиска нови избори в Хасково: "Нахалство е кметът да не подава оставка"
Oct 04
11:00 2017

„Постъпката на Делян Добрев да си подаде оставката е един достоен акт, но това не значи че приемаме вина. Напротив, отдръпвайки се той трябва да докаже кое е клевета. Добрев е безспорен професионалист и авторитет в града си. Реакцията на партията е разбираема - когато капе „живо месо” от нас партията се съпротивлява. Партията иска Делян да остане в партията и той е добре дошъл”, заяви на извънредна пресконференция днес премиерът и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Моралното е кметът на Хасково да си подаде оставката, да се направят нови избори там, и това ще бъде най-прекрасният и демократичен начин обществото да каже на коя страна е. Това е демокрацията. Дали Делян Добрев иска да става кмет или не - не знам. Нахалството на кмета да не си отива заедно с Делян Добрев обаче не го разбирам. След като го знаем какви резултати имаше преди това и какви постигна като кандидат на ГЕРБ. Но това е негов морал, негово право.”, посочи Борисов.  

Той посочи като грешка, че темата как е управляван града не стои. „Безспорно темата не се завъртя и около това дали тези хора, които Делян Добрев е посочил – млади и образовани, са специалисти и компетентни, дали градът се развива добре. БСП много умеят да подбират изрази, а и спазват тактиката, че и най-добрия начин да унищожиш един човек, е да си послужиш с добре подбрани истини за него. За БСП властта винаги е била власт и пари над 100 години. Избор след избор ние ги побеждаваме. Надявам се на оставки в БСП, както при нас”, коментира Борисов.

„Ние 2009 година дойдохме в управлението обещахме да няма хора в бордовете, да няма роднински назначения. Днес или утре ще събера Изпълнителната комисия, и ако някъде има подобни случаи трябва единия или другия да избират и да си отидат”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?