DGNEWS.EU

Обмяна на доброволци в социалната сфера, предлага швейцарка в Димитровград

Обмяна на доброволци в социалната сфера, предлага швейцарка в Димитровград
Oct 03
14:35 2017

Швейцарката Даниел Балмер посети Дневния център за деца с увреждания в Димитровград днес. Балмер е проявила интерес към Димитровград след разговор с известната с дарителската си дейност димитровградчанка Дафина Пфиртер, която живее от години в Швейцария и през 2016 г. стана Почетен гражданин на Димитровград.

Даниел Балмер ръководи социалната част на младежка католическа организация в Швейцарския град Прател, а целта на посещението й е проучване на възможността ученици от алпийската страна да посетят Димитровград и заедно със свои връстници от местните гимназии  да работят като доброволци в социалните заведения в града. В проекта се предвижда и младежи от Димитровград да заминат като доброволци в Прател, като по този начин се създаде обмен между двете страни. Плановете за набиране на доброволци от българска страна Балмер е обсъдила с ръководството на фондация „Подари усмивка“ в Димитровград. Целта на проекта е младите хора от България и Швейцария да се запознаят с хората потребители на социални услуги и да се ориентират към работа в тази сфера. Освен това общувайки помежду си младежите взаимно ще се запознаят с културата на двете страни. Балмер сподели, че организацията, в която работи вече осъществява подобни проекти в други европейски страни.

Днес Даниел Балмер разгледа Дома за деца с увреждания, като се запозна подробно с всички помещения и педагозите работещи в центъра. Гостуващата швейцарка е посетила и други социални заведения в Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?