DGNEWS.EU

Живеещи от два блока в Димитровград: Излъгаха ни с ремонтите

Живеещи от два блока в Димитровград: Излъгаха ни с ремонтите
Mar 13
19:31 2014
На спонтанен простест се вдигнаха днес живеещи в блок №48 на бул."Г. Раковски" и №29 на бул."Д. Благоев" в Димитровград. Причина за възмущението на хората се оказа ремонт на междублоковото им пространство зад ресторант "Тракия", който не е извършен, а същевременно отчетен като изпълнен от общината. 
Димитровградчани се чувстват излагани, защото очакванията им тотално се разминават с изпълненото от администрацията. Още преди година живеещите повдиганали въпроса за цялостно преасфалтиране на мястото и корекция на наклона на улицата (сега паркинг - б.а.), която при всеки дъжд се превръща в езеро. "Мястото не е ремонтирано от 40 години. Навремето този паркинг беше улица, която излизаше  на бул. "Раковски" и водата се отичаше по естествен път. Откакто се затвори обаче положението е непоносимо. Пролет, есен и зима газим във водата, а лятото не можем да си проснем дрехите заради праха. Сега със затварянито на бел. Благоев" полжението допълнително се влоши, защото целия трафик минава зад блоковете ни", коментираха хората.  
Райна Даскалова разказа, че след техни сигнали специалисти от общинския отдел "Териториално и селищно устройство" дошли на място да се запознаят с проблема. Констатирали, че е нужна още една щахта заради обратния наклон на улицата и задържането на водата.
Че пролемът им ще се реши, протестиращите днес димитровградчани били обнадеждени миналата година. През юли ОбС взел решение №933 за извършване на ремонт между двата блока и пространството зад ресторанта. През отктомври м.г. дошли майсторите и закърпили тук там пътното платно, но проблема останал. 
През януари т.г. хората разбарли, че администрацията е отчела решение №933 за изпълнено. "Ремонтът зад блок №29 е извършен частично, а този между двата блока въобще не е започван. Как така го отчитат като изпълнен, когато не е, и дали парите за нашия ремонт не са отишли за други дейности", възмущаваха се днес хората. Надеждата ни е да бъдем чути чрез медиите, коментираха неколцината димитровградчани.

Райна Даскалова и съседите и обяснявет проблема пред медиитеУлицата, която някога е имала излаз на бул. "Раковски" днес е паркинг,който се пълни с вода при всеки дъжд

Кое е ремонтирано се чудиха днес димитровградчани вперили поглед в дупките Единствната шахта, в която водата няма как да се отича

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?