DGNEWS.EU

Ремонт затваря част от булевард Благоев, трафикът тръгва по Раковски

Ремонт затваря част от булевард Благоев, трафикът тръгва по Раковски
Mar 05
15:04 2014
Участъкът от кръговото движение пред бензиностанция ОМВ до кръстовището с ул. "Васил Петелшков" ще бъде затворено от следващата седмица заради ремонтите по Водния цикъл в Димитровград. Автомобиният трафик основно ще бъде пренасочен по бул. "Г. Раковски", а движението към Неделния и автомобилния пазар ще бъде отклонено през северната дъга на града към бул. "Ст. Стамболов". Това информира днес зам.-кметът Светослав Стойков. Срокът за ремонта на участъка даден от стрителите е 100 дни, но ще направим всичко възможно работата да приключи по-бързо, коментира той.   

Очакваният поток от автомобли по бул."Раковски" ще наложи преместване на таксиметровата стоянка пред храм "Св. Димитър" и забрана за паркиране на автомобили по ул. "Иван Вазов". За да не се образуват "тапи" на кръстовището пред църквата общината вече монтира временен светофар, който при доказана необходимост може да остане за постоянно. Подобен се обмисля да се сложи и на бул. " Г. Раковски" с ул. "Груди Кирков".  
Стойков поясни, че промените в движението заради ремонтите са коментирани с представители на КАТ, таксиметровите фирми и превозвачите на градския транспорт. В момента в Димитовград се работи активно по 6 участъка, а по други 5 полагането на водопровод и канализация вече е приключило, но предстои асфалтиране. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?